Capcanele mintii cand cauti „sufletul pereche”

Author: Elena This entry was posted in Coaching, Relatii de Cuplu and tagged , , , .

 

Ionut e un tip trecut de 30 de ani. Profesional se considera o persoana de succes. Partea unde lucrurile scartie este cea sentimentala.

Dupa mai multe relatii care nu s-au incheiat tocmai bine, acum isi cauta o partenera de viata. Si de drum. Insa ar vrea ca de data asta sa nu isi mai piarda vremea. Ar vrea sa fie sigur ca gaseste femeia potrivita pentru el.

 

suflet pereche

foto: Wendy Longo

 

Experientele trecute l-au facut sa ridice stacheta. Are criterii la care tine, in selectarea unei viitoare partenere de viata.

Insa e destul de confuz.

Zice ca vrea o femeie care sa doareasca aceleasi lucruri ca el. Cand a intalnit insa o femeie care gandea foarte asemanator, si-a dat seama ca nu simte nici o atractie fata de ea.

Apoi zice ca vrea o femeie independenta. O femeie care e in stare, de exemplu, sa isi renoveze singura apartamentul.

Imi vine sa il intreb ce crede ar vrea o asemenea femeie de la un barbat. Dar nu mai apuc. Imi spune sigur ca a cunoscut asemenea persoane, si simtea ca intra automat in competitie cu ele.

Il intreb ce vrea de fapt.

Se gandeste un pic… Si imi zice ca isi da seama ca nu stie.

♣♣♣

Cand mintea intra pe domeniul inimii, lucrurile se complica intr-un mare fel. Incepi sa iti imaginezi ce ti-ar placea sa ai. Insa de multe ori nu are nimic de-a face  cu realitatea. In loc sa simti, sa te bucuri de moment, ajungi sa ii faci persoanei din fata ta „fisa postului”.

Ajungi sa tii la distanta persoane compatibile. Sa ratezi sanse, pentru ca nu se muleaza pe o „fisa a postului” foarte incarcata.

In felul asta poti indeparta foarte mult momentul in care gasesti un partener. Si nici nu poti avea garantia ca va fi cel potrivit.

Ca sa simplificam situatia, l-am rugat sa imi spuna trei criterii pe care le considera esentiale la o viitoare relatie. Doar trei. Criterii fara de care nu se poate.

Dupa un timp de gandire, a gasit cele trei criterii. A ajuns la concluzia ca isi doreste de la viitoarea partenera urmatoarele lucruri:

  • sa simta atractie fizica fata de ea
  • sa fie inteligenta, sa poata purta o conversatie placuta impreuna
  • sa nu fumeze

In discutia de dinainte nici nu pomenise de asa ceva. Insa erau cele mai importante aspecte.

♣♣♣

In unele situatii mintea reuseste sa ne abureasca, sa ne trimita pe cai gresite.

Unul dintre motive poate fi frica de a retrai suferintele trecute.

Insa de obicei lucrurile sunt simple.

Iar in chestiunile de inima, sentimentele primeaza. Asta daca vrem sa ne bucuram de o viata plina de pasiune. Combinate cu cateva principii de bun simt, ar putea sa ne conduca spre o fericire de lunga durata.

 

Te salut cu drag,

Elena

 

Ps: Multumesc Ionut, pentru acordul de a publica discutia noastra!

 

Da mai departe:
  • 126
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One thought on “Capcanele mintii cand cauti „sufletul pereche”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>