Ce iti poti spune atunci cand lucrurile o iau razna

Author: Elena This entry was posted in Experiente personale, Ganduri and tagged , .

 

Saptamana trecuta fost una dificila. Bebe a avut febra mare – ca niciodata pana acum – si toata atentia si energia au fost indreptate spre el. In asemenea clipe tensionate, apar si norii de ganduri intunecate…

 

speranta

 

Sursa foto: Chris Watkins

 

Fiecare are momente in care lucrurile merg bine, dar si momente mai dificile. Iar in situatiile tensionate, ai impresia ca e sfarsitul lumii. Cele mai tragice scenarii isi fac loc in minte, si nu mai vor sa plece. Degeaba incerci sa le alungi, sa le faci sa dispara cu forta, ca ele se incapataneaza sa ramana.

Una dintre solutii pentru mine este sa respir adanc, si sa imi spun ceva care sa imi dea forta. Spun ceva care sa aiba sens la modul profund, si care sa ma faca sa ma focusez pe lucruri pozitive.

Pentru ca modul in care gandesti poate sa iti dea curaj, sau sa te stoarca de energie. Iar in momentele dificile, orice strop de energie conteaza.

 

Una dintre formulele pe care le folosesc cel mai des este « totul va fi bine ». De cate ori detectez ganduri apocaliptice, incep sa-mi repet ca „totul va fi bine”. Poate sa para simplist, insa pentru mine functioneaza.

 Ideea nu este sa negi ceea ce se intampla. Doar sa iti oferi  acea clipa de ragaz, in care sa te rupi de gandurile negative. Sa ai ocazia de a-ti schimba perspectiva catre ceva mai constructiv… Si sa gasesti apoi forta de a te confrunta cu proprii demoni. (desi de multe ori demonii astia sunt doar sentimente „negative”, care merita intelese)

Am facut o lista de asemenea expresii – de incurajare. Unele personale, altele preluate. Ce mi se pare interesant este faptul ca n-am gasit la mai multe persoane aceeasi expresie. Fiecare pare sa aiba formula personala. Poate te inspira, si iti creezi propria ta  formula magica.

 

Ce sa-ti spui, ca sa iti dai curaj :

 1. Totul va fi bine.
 2. Dupa ploaie apare soarele.
 3. Ce nu ma omoara, ma face mai puternic.
 4. O sa reusesc.
 5. Orice problema are solutii.
 6. Ii dau eu de cap.
 7. Maine va fi mai bine
 8. Mergem inainte, fie ce-o fi !
 9. Dumnezeu imi da doar atat cat pot duce.
 10. Totul se intampla cu un scop.
 11. Faca-se voia ta, Doamne.
 12. Universul imi ofera experiente care ma ajuta sa cresc.
 13. Ma descurc eu.
 14. Am toate resursele pentru a reusi.
 15. Ce azi pare un dezastru, poate maine va fi o binecuvantare.
 16. Timpul le rezolva pe toate.
 17. Domnul stie mai bine. (de ce se intampla,ceea ce se intampla )
 18. Ce pot face, sa ies din situatia asta ?
 19. Care-i partea buna, la ceea ce se intampla ?
 20. Toate trec. Va trece si asta.
 21. Creatorul ma iubeste si are grija de mine.

 

Ar mai fi destule formule de incurajare – eu le-am scris doar pe cele care mi-au venit rapid in minte. Te invit sa completezi lista,  cu propria formula.

 

Te salut cu drag,

Elena

 

Da mai departe:
 • 51
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>