Fetele cu tupeu au mai mare noroc in dragoste decat cele cuminti. Adevarat?

Author: Elena This entry was posted in Relatii de Cuplu and tagged , , , , .

Vorbeam cu o doamna, despre faptul ca i se pare un dezavantaj ca fetele ei sunt prea cuminti.

Dansa argumenta aceasta parere, prin faptul ca fetele cuminti nu stiu sa isi aleaga un partener de viata  potrivit.

In opinia ei, fetele “trecute prin viata si cu tupeu” sunt mai pricepute in a gasi un barbat alaturi de care  sa le fie bine, si au mai mult noroc.    

Am incercat sa ii explic  faptul ca tupeul si norocul nu sunt elemente determinante in ceea ce priveste fericirea in dragoste. Cunosc fete “cu tupeu” care nu o duc prea bine in relatie, si fete cuminti care o duc foarte bine.

Bineinteles, stiu si destule cazuri opuse.

 fericita in iubire

Sursa foto

Aceasta discutie m-a facut sa imi pun intrebarea:

“Ce anume determina ca o persoana sa isi aleaga un partener de cuplu alturi de care sa aiba o relatie frumoasa si constructiva?”

Am ajuns la concluzia ca principalii factori care influenteaza alegerea unui partener, si gradul de fericire in relatie, sunt:

 

Stima de sine

Fericirea in relatie, dar si in alte zone ale vietii, sunt strans legate de convingerile noastre intime. Daca credem ca meritam sau nu sa ni se intample lucruri bune.  Ce anume consideram normal si ce ni se pare de neconceput.

De exemplu, daca cresti intr-o familie modesta si din cauza asta te simti inferior, este posibil sa cauti compania oamenilor pe care ii consideri egali sau inferiori tie. Iar acest lucru te impiedica sa  te asociezi cu oameni de la care ai putea sa inveti si sa evoluezi.

Pe de alta parte, chiar daca te nasti intr-o familie in care exista violenta, dar ai convingerea ca intr-o relatie normala exista pace si respect reciproc, poti trai intr-un mod armonios in cuplu. Important este sa ai convingeri care sa te sustina, si sa crezi ca meriti sa fi fericit in relatie.

 

 Imaginea partenerului ideal

Fiecare dintre noi are, mai mult la nivel inconstient, o imagine a persoanei ideale. Este vorba despre caracteristicile fizice, dar si cele emotionale, intelectuale sau spiritual pe care ne-ar placesa le gasim la cineva.

Din pacate, de obicei nu ne punem problema alaturi de ce fel de persoana ne-ar place sa fim. Intram in relatie cu cine se nimereste, si asa ne trezim in relatii nepotrivite. 

Cand ai principii de  viata la care tii, in mod intuitiv vei cauta sa te asociezi cu oameni cu principii asemanatoare.

Asa cum o planta se orienteaza dupa lumina, si noi ne orientam spre persoanele cu care simtim ca rezonam.

 

Capacitatea de a invata

Ca in orice domeniu, si in relatii sunt sanse mari sa facem alegeri gresite la inceput. Si este perfect normal asa. Face parte din scoala vietii.

Cati dintre noi, in perioada adolescentei nu s-au indragostit pana peste urechi, iar apoi, odata cu trecerea anilor, nu se intreaba ce or` fi vazut la acea persoana? 🙂

La inceputuri, dragostea ne ia pe sus si se joaca cum vrea cu noi. Desi pare puternica, acest tip de dragoste este mai degraba superficiala.

Credem ca vedem cel mai cool tip din club, sau cea mai aratoasa tipa, si inima incepe sa bata nebuneste. Iar daca si ei/lui ii place de noi, suntem in al noualea cer…

Iubirile adolescentine sunt ca ploile de vara – pline de efecte, si scurte. Marele lor avantaj este ca pe parcurs invatam lucruri importante.

Invatam despre noi- ce anume conteaza cu adevarat pentru noi – si invatam despre relatii – ce ne place, si ce nu am mai accepta niciodata.

Cei care au capacitatea de a invata de-a lungul vietii, ajung sa aiba repere clare in iubire. Aceste repere ii vor ajuta sa se fereasca de suferinte inutile din dragoste.

Cei care nu invata, repeta la nesfarsit aceesi greseala, si spun cu amaraciune “toti barbatii sunt porci” sau ”femeile sunt toate pe interes…”.

 

 Norocul

Acest element este bonus, cireasa de pe tort. Nu norocul defineste cine vei deveni, si ce fel de relatie vei avea.

Norocul se refera la a fi la locul potrivit si la momentul potrivit.

Din punctul meu de vedere, cu cat  stai mai bine la primele trei capitole – stima de sine, capacitate de invatare, si o imagine clara a partenerului ideal  – cu atat norocul creste.

Adica, degeaba te aflii la locul si momentul potrivit, daca nu esti la inaltimea ocaziei, sau nu recunosti sansele pe care le ai in fata.

 

♣♣♣

 

Avantajul fetelor cu tupeu fata  de cele cuminti, este faptul ca experimenteaza mai mult, deci au sanse mai mari de invatare. Atat.

Daca stau rau la capitolul stima de sine, sunt atrase de tipi meniti sa le aduca probleme, si nici nu invata din experiente, sa nu ne asteptam ca tupeul sa le aduca  fericirea pe o tava de argint.

 

Te salut cu drag,

Elena

 

Da mai departe:
  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>