Relatii Autentice

 

Relatii Autentice –  despre curaj, sinceritate, acceptare si despre bucuria de a fi liber sa fi TU.

De ce RelatiiAutentice?

 

Am ales titlul acestui blog intr-o inspiratie de moment. Dar nimic nu este intamplator. Autenticitatea a fost un element care mi-a lipsit multi ani din viata. Nu am fost autentica in relatia cu mine, deci nu puteam fi nici fata de altii.

Am preferat sa ma conformez dorintelor celor din familie… sa respect cerintele sociale… sa caut sa fiu pe placul a cat mai multi oameni. M-am auto-convins sa ma comport asa, cu argumente de genul: „asa e mai bine”, „asa trebuie”… In timp, am realizat ca tot ceea ce cautam prin asemenea comportament, erau iubirea si protectia.

Am reusit sa ma mint in felul asta, pana pe la 27-28 de ani. Apoi, viata mi-a trimis ceva situatii mai dure, si a trebuit sa admit: daca continui  asa, ma condamn la nefericire.

Am hotarat ca autenticitatea, personala si in relatii, este una din misiunile mele. Inca am de lucrat, dar simt ca sunt pe drumul cel bun.

 

Despre ce scriu.

In primul rand, pe Relatii Autentice vorbesc despre autocunoastere – relatia noastra cu noi insine.

Noi, majoritatea oamenilor, traim in intuneric. Chiar daca e soare afara, inauntru e intuneric.

Prin intuneric inteleg ca nu mai stim cine suntem cu adevarat. La un moment dat, am pierdut contactul cu noi insine.

Cea mai mare parte a timpului ne lasam purtati de val, si alergam de la o dorinta la alta. Insa fericirea nu dureaza niciodata prea mult. 

Ii mintim pe ceilalti in legatura cu cine suntem, si asta pentru ca nici noi nu stim prea bine cine suntem.

Traim in frica si negare, in loc sa preferam iubirea, libertatea si bucuria.

Suntem asemeni unor pasari din colivie, care au uitat ca pot tinti  sus, spre cerul albastru.

 

Orice demers spre autenticitate si libertate interioara, nu are cum sa inceapa decat cu tine. Cand alegi sa renunti, rand pe rand, la masti, la convingeri care te limiteaza, si la conditionarile invatate in familie si in societate, ajungi sa intelegi care sunt nevoile si dorintele tale reale. Astfel, iti creste puterea interioara, si poti trai viata cu seninatate si bucurie.

 

♣♣♣

Apoi, pe Relatii Autentice vorbesc despre relatiile importante din viata noastra.

Cred ca avem o relatie cu orice interactionam. Poate fi o relatie de iubire sau de ura, dar tot relatie este (indiferenta e tot o forma de non-acceptare).

Sunt relatii pe care le consideram importante – de cuplu, cu parintii, cu copiii, cu prietenii – dar sunt si unele relatii de care poate nici nu ne dam seama – relatia cu legile, cu banii, cu trecutul etc.

Nu putem trai fara relatii. Ele fac parte din noi, ne influenteaza, ne fac sa crestem sau sa stagnam. Sunt chiar unele relatii care ne rapesc energia, si ne opresc din evolutie.

De calitatea relatiilor noastre, depinde calitatea clipelor din care e masurata viata.

Pentru o viata frumoasa, traita cu sens, hai sa constrium relatii frumoase, cu noi si cu tot ceea ce este in jur!

 

Te imbratisez cu drag,

Elena