Singur de ziua Indragostitilor? Si ce daca?!

Author: Elena This entry was posted in Relatii de Cuplu and tagged , , .

Ziua Indragostitilor

Zilele astea nu poti sa intri in vreun magazin, fara sa te prinzi ca vine Ziua Indragostitilor. Chiar de vrei, e imposibil sa nu observi muntii de cutii, cutioare si alte minunatii ! De obicei, te asteapa chiar la intrarea in magazin, care de care mai sclipitoare, si mai plina de inimioare. Toate sunt acolo sa-ti aminteasca de iubire… De parca iubirea ar putea intra intr-o cutie ! 🙂

Pentru cei care sunt intr-o relatie, asta  poate fi oarecum de ajutor. Adica, au de unde alege cadou pentru jumatatea lor. Din pacate, daca nu le place sarbatoarea iar jumatatii da, nu mai pot zice ca au uitat… 🙂

Insa ce te faci daca esti singur de Valentine’s ? Cum poti trece peste asa nenorocire ?

Lasand la o parte gluma, atunci cand esti singur, si mai esti si nemultumit de asta, sunt ceva sanse sa te deprime Ziua Indragostitilor. Si asta pentru te concentrezi doar pe doua lucruri : cat de fericiti trebuie sa fie indragostitii, si cat de aiurea e ca tu esti singur.

Tin minte cand, prin adolescenta, se  intampla sa n-am prieten chiar de Ziua Indragostitilor. Cat de trist mi se parea ca toata lumea sarbatoreste, iar eu stau pe margine… Apoi ascultam cu inima stransa cum povesteau alte fete despre cum au petrecut….

De-atunci anii s-au scurs, am petrecut destule zile de indragostiti in cuplu, si mi-am dat seama ca realitatea nu e deloc asa cum vedem la televizor.

In primul rand, indragostirea n-are nimic de-a face cu iubirea. Si nici sarbatoarea asta n-are de-a face cu iubirea. Are mai degraba treaba cu comertul.

Apoi, ce ma enerveaza pe mine la Ziua Indragostitilor este ca parc-ar trebui sa simti  si sa demonstrezi iubirea intr-o zi anume. Pai, daca in restul anului,  nu simt si nu demonstrez nimic, pot compensa de Valentine’s ? Eu stiam ca nu se poate face primavara cu o floare… Totusi, comerciantii vor sa ne convinga de contrariu…

Un alt lucru pe care l-am inteles e urmatorul : majoritatea celor aflati in cuplu, nu sunt cu nimic mai fericiti decat cineva singur! Nici de Valentine’s day, si nici  in general.  

Multi se complac in relatie doar din obisnuinta sau din comoditate, dar iubirea a zburat de mult. Foarte multi ii cumpara celuilalt ceva doar din obligatie, pentru ca  le e frica  de reprosuri. Si, multi oameni implicati in relatii, nu mai dau  nici doi bani pe aceasta sarbatoare.

Nu contest, sunt si oameni care sarbatoresc ziua Indragostitilor cu iubire. Dar nu neaparat asa cum iti imaginezi.

Apoi, singuratatea nu e o boala incurabila ! E doar o stare a lucrurilor. Nu e nimic tragic sau rusinos in asta! Personal, cred ca e mai tragic sa fii in cuplu doar de ochii lumii, decat sa fii singur. Imagineaza-ti cat de aiurea poate fi sa trebuiasca sa mimezi iubirea, cand tu ti-ai dori doar sa fi linistit…si singur.

A te simti bine, nu are nici o legatura cu faptul de a avea o relatie. Tine mai mult de faptul daca iti dai voie sa te bucuri, sau nu. La fel, a simti iubirea nu are nici o legatura cu o relatie anume. Pentru ca daca e sa simti iubire, o simti in interiorul tau. Si poti sa o simti foarte bine fata de tine insuti, sau fata de orice alta fiinta, nu neaparat fata de un partener de cuplu.

In final, eu vreau sa iti transmit urmatoarele:

1. Indragostitii sunt o minoritate. De celalta parte se afla cei singuri, si cei in relatii de durata. Asa ca, de ce sa te simti discriminat din cauza unei minoritati?

2. Cea mai mare parte a timpului, nu vei fi in starea de indragostit. Iti asumi sa fii posomorat mare parte din viata, din cauza asta?

3. Mai crezi ca Mos Craciun exista?? Daca nu, atunci cum poti crede ca Valentines’s Day chiar are de-a face cu iubirea autentica?

4. Bucura-te ca poti alege tu 100% cum sa petreci aceasta zi. Cand vei fi in cuplu, va trebui sa faci si compromisuri. Bucura-te ca nu trebuie sa alergi dupa un cadou, sau sa faci un lucru pentru „a fi in randul lumii”.

5. Depinde de tine sa-ti dai voie sa te bucuri si sa iubesti, alaturi de orice persoana draga, si alaturi de tine insuti.

Singur de Valentine’s ? Si ce daca ?!! Alegerea pentru cat de fericit poti fi iti apartine, de Valentine’s, si in orice alta zi !

 

Te salut cu drag,

Elena

Sursa foto: Fly

 

Da mai departe:
  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>