Unde pot intalni partenerul potrivit?

Author: Elena This entry was posted in Autocunoastere (Relatia ta cu tine), Relatii de Cuplu and tagged , , .

 

Am primit de la mai multe persoane intrebarea „Unde pot intalni acea persoana, alaturi de care sa am o relatie serioasa?”

Unde gasesti partenerul potrivit

„Când îl voi întâlni? Ne vom întâlni sufletele pereche când ne vom urma calea sufletului nostru.”

Karen M. Black

 

La acesta întrebare, nu exista răspuns standard. Nu poți spune: “mergi la magazinul X, și acolo vei găsi”. Este imposibil de prevazut unde și când vei întâlni iubirea. Poate ca asta se va întâmpla doar peste câteva zile, sau poate vor trece luni bune.

In plus, atunci când îți faci un plan pentru a găsi iubirea, este ca și cum ai lega aripile unei pasări. Ceea ce face atât de magic sentimentul de dragoste, este exact partea de surpriza, de necunoscut. Nu planurile și stabilitatea ne fac inima sa palpite, ci faptul ca ne lăsăm surprinși de viata.

Totuși, sunt câteva lucruri pe care le poți face ca sa te pregătești pentru o relație:

Clarifica-ți cine ești și ce este important pentru tine

Când ai idee despre cine ești, poți sa te îndrepți într-o anumita direcție în mod conștient. Altfel, te lași purtat de curent, în funcție de ceea ce fac cei din jur. Si, de obicei te trezești ca ești nefericit și nici nu știi de ce.

Când descoperi cine ești, și ce anume contează pentru tine, vei începe automat sa simți care locuri sunt potrivite pentru tine, și care nu. Iar în locurile potrivite, sunt șanse sa întâlnești și persoane potrivite.

 

Elibereaza-ti mintea de ideile preconcepute

Multi dintre noi avem o “imagine a partenerului ideal”. Credem ca ar trebui sa arate într-un anumit fel, și sa se comporte asa cum ne vrem noi.

Daca vrei neapărat sa întâlnești pe cineva identic cu ceea ce îți imaginezi, riști sa aștepți mult și bine.

Este important sa ai câteva repere: dacă pentru tine contează integritatea și respectul, sa cauți o persoana cu valori asemănătoare. Dar, atunci când nu delimitezi ceea ce este important de umplutura, poți rămâne blocat în faza de căutare a iluziei.

 

Descoperă de ce iți dorești o relație

Câteodată, oamenii se implica în relații din motive greșite.

De exemplu, unele persoane vor o relație serioasa pentru ca au nevoie de cineva care sa ii scoată în oraș. Alții vor o relație stabila doar pentru ca își imaginează ca astfel vor avea la dispoziție un partener de sex.

Daca pornești în căutarea unei relații cu un scop în minte, înseamnă ca acționezi din poziția de lipsa. Simți ca îți lipsește ceva, și aștepți ca alta persoana sa îți rezolve problema.

Din acesta poziție, nu vei reuși sa pui bazele unei relații de succes. Într-o relație poți sa intri cu iubire, și când simți ca ai ce sa oferi.

De aceea, poate ca nu e nevoie sa cauți o relație doar pentru a avea o viata sociala activa. Un grup în care se organizează diverse evenimente s-ar putea sa fie o soluție mai buna.

 

Lucrează la dezvoltarea ta personala

Implica-te în activități noi, accepta noi provocări și pășește afara din zona de confort.

In primul rand, asta te va ajuta sa te cunoști pe tine mai bine, iar viata va deveni mult mult mai palpitanta.

Apoi, pe măsura ce înveți și evoluezi, vei devenii o persoana din ce în ce mai interesanta, mai valoroasa, și cu stima de sine înaltă. Iar cu astfel de persoane, ne place de obicei sa ne petrecem timpul.

 

Găsește cai de a fi fericit chiar dacă ești singur

Când intri într-o relație, te aduci pe tine cu ceea ce ești și ceea ce ai. Daca intri într-o relație pentru ca ești nefericit cu tine însuți, nefericire este ceea ce ii vei dărui și partenerului.

Prin urmare, învață cum sa te descurci singur, și sa îți fie bine ție cu tine.

Nimeni nu se implica într-o relație pentru ca vrea sa facă acte de caritate, ci pentru ca simte ca relația va fi un plus în viata lui.

 

Te salut cu drag,

Elena

Da mai departe:
  • 68
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>