Vrei sa iti schimbi viata sau doar sa te plangi?

Author: Elena This entry was posted in Autocunoastere (Relatia ta cu tine), Coaching and tagged , , , .

Am intalnit nenumarati oameni care spun ca au nevoie de o schimbare in viata lor. Oameni care se confrunta cu greutati in relatii, in cariera, in zona sanatatii, sau care nu isi gasesc pacea interioara. Unii au probleme in toate aceste domenii.

 

schimbarea vietii

Sursa foto: Alice Popkorn

De fapt, daca este sa te uiti la oamenii de pe strada, vei observa ca majoritatea (daca nu chiar toti) sufera dintr-o anumita cauza. Chiar si cei care au succes intr-un anumit domeniu, au lucruri de imbunatatit.

Problema nu este ca oamenii au probleme. Posibil sa avem tot timpul ceva de rezolvat. Problema vine din ceea ce facem cu aceste probleme. Cum ne raportam la ele.

 

Cei mai multi oameni, nu fac decat sa vorbeasca. Se plang in sinea lor si fata de altii.

Spun ca vor un lucru, apoi fac tot ceea ce stiu. Iar viata lor ramane la fel. Daca ii intalnesti la un an distanta, sunt in acelasi punct.

Nu spun ca nu e OK sa ne plangem din cand in cand. Poate fi o buna metoda de a ne descarca de stres. Sau chiar de a ne da seama de anumite lucruri.

Dar cand a ne plange devine un obicei, nu mai e deloc OK. 

De cate ori ne plangem si nu facem nimic, transmitem mesajul « sunt la voia intamplarii si nu am nici un pic de control »

E daunator pentru ca face problema sa para mai mare si mai serioasa decat in realitate.

E daunator pentru ca ne pozitioneaza ca victime. Ne face sa ne simtim neputinciosi.

E distructiv pentru ca se transforma  intr-un automatism care ucide creativitatea si libertatea interioara. Omoara viata din noi, bucuria de a trai.

E nociv pentru ca ne face sa cautam persoane care se plang la randul lor.(nici nu sunt greu de gasit)  Cautam  acceptare si apreciere la modul negativ. Asa  intram intr-o realitate in care e normal ca lucrurile sa mearga rau.

 

 

Ce putem face ?

Nu e simplu sa rupem randurile, sa transformam ceea ce avem in ceva mai bun. Dar nici imposibil nu este.

In primul rand, putem inceta sa ne plangem. Sa spunem STOP. De cate ori a rezolvat plangerea de mila vreo problema ?

Apoi putem sa cautam solutii la situatia respectiva. Si solutii…Doamne cate sunt ! Mult mai multe decat putem crede la prima vedere. Doar ca nu au avut loc sa apara, din cauza ca eram prea ocupati sa ne plangem.

Mai putem sa alegem una dintre aceste solutii, si sa o transformam in realitate. Adica sa actionam, cu credinta  si perseverenta. Cum altfel  putem produce altceva, decat facand altceva ?

♣♣♣

Viata se scurge repede (parca din ce in ce mai repede), si daca nu suntem atenti riscam sa o irosim.

Daca ne uitam in urma, in jurnalul vietii, sunt sanse sa descoperim ca avem AZI aceleasi nemultumiri pe care le aveam acum un an, sau chiar acum zece ani. Cand increderea in fortele proprii, relatia banii, sanatatea, timpul liber sau pofta de viata sufera de amar de vreme, oare nu e justificata intrebarea :

« Ce ai de gand sa faci ? «  

« Sa te plangi in continuare ? Sau sa iti schimbi viata ? »  

 

 

Te salut cu drag,

Elena

 

PS: Daca ti-a placut, un share e binevenit!

Da mai departe:
  • 35
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>